Nieuws

Man beledigt politie bij avondklokcontrole

Een man heeft maandagavond de politie beledigd bij een avondklokcontrole in de stad Groningen. Ook viel er op dat moment een mes op de grond. Dat meldt de politie op Instagram.


Leestijd: 1 minuut

Drie mannen uit Groningen aangehouden vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude
Drie mannen uit Groningen aangehouden vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude

Twee motoragenten waren in de stad aan het toezicht houden toen ze een man zonder licht op een trottoir zagen fietsen. Het was na 21.00 uur en dus probeerden ze de man aan te spreken, die maar door bleef fietsen. De politie maande de man daarop te stoppen. “Hij werd gelijk recalcitrant”, aldus de politie. 

Volgens de politie reageerde de man met woord en gebaar nadat hij werd gevraagd om z’n identiteitsbewijs. “Hij vond het nodig om ons ook te beledigen en daar werd hij voor aangehouden”, zegt de politie. Rond de aanhouding viel er iets op de grond en later bleek dit een mes te zijn. 

De man is afgevoerd in een arrestantenbus. Het mes is in beslag genomen en de man krijgt daarvoor een proces verbaal. De politie meldde het incident op Instagram. “Het blijft bijzonder dat mensen meteen vol in verzet gaan, terwijl er eigenlijk niet zoveel aan de hand is”, aldus de agenten.