nieuws

10 dec 2010, 16:04

Man aangehouden voor overval en straatroof

De politie heeft een 20-jarige man uit Groningen aangehouden die verdacht wordt van een gewapende overval op een videotheek aan het Schuitendiep en een beroving op de Zonnelaan in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op woensdagavond 11 november overvielen twee mannen een videotheek op het Schuitendiep in Groningen. Zij kwamen de zaak binnen waarbij een 54-jarig personeelslid met een wapen werd bedreigd. Eén van de overvallers kreeg van het personeelslid een klap. Toen deze ook nog eens de alarmknop had ingedrukt, kozen beide overvallers eieren voor hun geld. Zij gingen er toen zonder buit vandoor.

Dinsdagnacht 1 december werd een 19-jarige inwoonster van Groningen op straat beroofd. Het slachtoffer fietste over de Zonnelaan. Ze werd door twee jongens tegengehouden. Door haar te bedreigen werd ze gedwongen haar tas met inhoud af te geven waarna de overvallers de benen namen.

De politie kwam de 20-jarige verdachte op het spoor door een tip en op basis van gedegen rechercheonderzoek. De politie trof bij een doorzoeking een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan. De politie doet nog onderzoek naar de identiteit van de andere dader. Er wordt ook onderzocht of de aangehouden man ook andere straatroven op zijn geweten heeft. .