Nieuws

Man aangehouden na wilde achtervolging door binnenstad

De politie heeft zaterdagochtend vroeg de handen vol gehad aan een 22-jarige man uit Rotterdam. Er was een wilde achtervolging voor nodig om de man in de boeien te kunnen slaan. De politie heeft zaterdagochtend vroeg de handen vol gehad aan een 22-jarige man uit Rotterdam. Er was een wilde achtervolging voor nodig om de man in de boeien te kunnen slaan.


Leestijd: 1 minuut

Agenten zagen de Rotterdammer om 05.00 uur in tegengestelde richting en zonder verlichting over de Turfsingel rijden. Toen de agenten aangaven dat ze hem wilden controleren reed hij met hoge snelheid achteruit en ramde hij een hek. Vervolgens ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond er een achtervolging door de binnenstad.

In de Walstraat verloor de Rotterdammer de controle over het stuur en kwam tot stilstand tegen twee geparkeerde personenauto’s. Toen de agenten de bestuurder wilde aanhouden ging hij volgens de politie compleet door het lint en verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding. Agenten moesten geweld en pepperspray gebruiken om de Rotterdammer in de handboeien te krijgen.

Een agent raakte bij de aanhouding gewond in het gezicht. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau weigerde hij alle medewerking aan een onderzoek. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie stelt een nader onderzoek in.