nieuws

20 jan 2008, 12:12

Man aangehouden na overval cafetaria Bedumerweg

De politie heeft zaterdagavond op de Gorechtkade in Groningen een man aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de overval op een snackbar aan de Bedumerweg, eerder die avond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Drie onbekende personen kwamen rond 23.00 uur de snackbar binnen waarop een medewerker van de zaak bedreigd werd met iets dat op een vuurwapen leek. Toen de medewerker zich hierop verzette gingen de overvallers, die hun gezicht afgedekt hadden, er vandoor.

Agenten in een politieauto zagen een half uur later drie verdachte personen bij een bushok op de Oosterhamrikbaan. Toen zij de politiewagen aan zagen komen, sloegen ze op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten.

De politie doet verder onderzoek en wil graag spreken met mensen die rond de genoemde tijdstippen iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Bedumerweg en de Oosterhamrikbaan. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).