nieuws

18 apr 2008, 08:08

‘Brandweer wist wel degelijk van wc-rollen in stadion’

De Groningse brandweer wist wel degelijk dat er wc rollen in de Euroborg waren. Tijdens een laatste inspectie van het stadion voorafgaande aan de wedstrijd hebben de brandweerlieden de pakken wc-papier gewoon klaar zien staan. Dat meldt vanmorgen Radio Noord. Dit bericht lijkt daarmee volgens deze omroep in strijd met uitspraken van burgemeester Wallage die deze week in de Raadscommissie meldde dat de Brandweer ‘van niets wist’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Overigens meldde burgemeester Wallage in de Raadscommissie niet dat de brandweer ‘ van niets wist’, maar wel dat de brandweer ‘geen toestemming’ had gegeven. In elk geval blijft het de vraag wat de brandweer nu precies wel en nu precies niet geweten heeft.

Een woordvoerder van de brandweer laat desgevraagd weten geen comentaar te geven hangende het onderzoek. Zoals gemeld gaat een commissie onder leiding van mevrouw Vliegenthart precies uitzoeken hoe het nu zat met de brand. Dat onderzoek moet voor de zomer zijn afgerond.


De 19-jarige verdachte die voor de brand is aangehouden laat via zijn stiefvader weten niets met de brand te maken te hebben. Volgens zijn familie en vrienden zou de politie een zondebok hebben willen vinden en daarvoor de man hebben aangehouden.