nieuws

18 sep 2010, 14:02

Man (62) zwaar gewond na beroving op station Zuidbroek

Een 62-jarige man uit Veendam is vanmorgen rond twinitig voor zeven zwaar gewond geraakt bij een – vermoedelijke – poging tot een beroving op het station van Zuidbroek. De politie roept getuigen op zich te melden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het slachtoffer zat op het perron op de trein te wachten toen hij door de dader werd benaderd en met een houten voorwerp werd geslagen. Een 62-jarige vrouw uit Veendam was getuige van het voorval. Toen zij de dader aansprak werd zij tevens door de man geslagen.

 De man ging er daarna snel vandoor. Op basis van informatie uit een ter plaatste ingesteld onderzoek werd korte tijd later een 37-jarige man uit Litouwen aangehouden. De 37-jarige werd lopend langs het spoor tussen Zuidbroek en Scheemda door de politie gesignaleerd en in de boeien geslagen. Het mannelijke slachtoffer liep zwaar letsel aan zijn hoofd op. De vrouw raakte lichtgewond aan hoofd en arm. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie stelt een onderzoek in op de plaats van het misdrijf. De politie komt graag in contact met getuigen van het incident. Zij kunnen bellen met het telefoonnummer 0900-8844.