nieuws

14 nov 2009, 14:02

Man (28) en vrouw (30) aangehouden na schietincident Groninger binnenstad

De politie doet onderzoek naar een schietincident dat vrijdagmorgen rond 7.30 uur plaatsvond in de binnenstad van Groningen. Bij dit incident in de Poelestraat raakte een 26-jarige man ernstig gewond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Enkele minuten later hielden agenten in de omgeving twee inwoners van Groningen (28 en 30 jaar) aan. De man en vrouw zijn voor verhoor

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

ingesloten. De aanleiding van het schietincident is niet bekend.
Afzetting
Direct na de melding begon de politie met een groot onderzoek. Zo werden de Poelestraat en Oosterstraat direct afgesloten vanwege sporenonderzoek. Ook nabijgelegen straatjes en steegjes waren niet toegankelijk. De afzetting betekende dat er geen busverkeer mogelijk was door de Oosterstraat. Tijdens het onderzoek is ook een politiehond ingezet. Rond het middaguur werden de straten vrijgegeven.
 
Getuigen gezocht
De politie is bezig alle informatie met betrekking tot dit onderzoek te analyseren. Getuigenverklaringen zijn een belangrijk onderdeel van het onderzoek. Personen die vrijdagochtend in de binnenstad iets opvallends hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie in het centrum van Groningen is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).