nieuws

12 sep 2011, 10:10

Maartenscollege in Groningen/Haren viert 65-jarig jubileum; Talentendag voor 1500 leerlingen

Het Maartenscollege in Haren viert het 65-jarig bestaan met een Talentendag voor alle 1500 leerlingen. Op vrijdagochtend 11 november (11-11-11) wordt dit bijzondere evenement gehouden, bestaande uit diverse workshops, clinics en activiteiten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organiserende Ouderraad van het Maartenscollege is op zoek naar oud-leerlingen en anderen die ook hun medewerking willen verlenen aan dit interactieve evenement. Diverse bekende en minder bekende mensen en bedrijven hebben de organisatie van de Talentendag al toegezegd om een bijdrage te leveren.

Zo wordt in samenwerking met de provincie Groningen de finale van het Lagerhuisdebat gehouden. Ook komt de bekende Discoverybus van de Rijksuniversiteit Groningen langs op de middelbare school in Haren, net als de Koninklijke Landmacht. Uit de topsport komen de basketballers van Gasterra Flames en de volleyballers van Abiant Lycurgus.

Het Hanze Institute of Technology (HIT) zal de leerlingen van het Maartenscollege kennis laten maken met het ‘egg drop project’. Het mediabedrijf ProTime geeft een workshop over media en communicatie. De Talentendag bestaat in totaal uit tientallen workshops, ook over politiek, sport, kunst en cultuur, wetenschap en bewustwording.

De Talentendag vindt op vrijdag 11 november plaats van 8.30 tot 12.30 uur, op de locatie van het Maartenscollege aan de Hemmenlaan 2 in Haren. De leerlingen van mavo, havo, atheneum, gymnasium, het tweetalig onderwijs (TTO) en de internationale school krijgen hierbij de kans een speciaal talent bij zichzelf te ontdekken. Het TTO viert die dag overigens het 10-jarig bestaan.

Oud-leerlingen van het Maartenscollege en anderen worden op verschillende manieren benaderd om mee te werken aan de Talentendag, door een workshop te verzorgen. Via social media zoals Linked-In (Netwerk Noord) en Twitter zijn al de nodige contacten gelegd. Belangstellende (oud-)leerlingen en anderen kunnen zich aanmelden per e-mail, via

 talentendag@maartens.nl , ter attentie van de Ouderraad.