nieuws

10 aug 2010, 18:06

Maar liefst 4000 eerstejaars blazen Groningen nieuw leven in: KEI-week voor de deur

De KEI-week, de algemene introductieweek van Groningen, staat weer voor de deur. Tijdens deze week zal een heel nieuwe lichting studenten zijn opwachting maken in de nieuwe studentenstad. Al een aantal jaar op rij is de KEI-week de grootste introductieweek van Nederland. Naar verwachting zullen ook dit jaar meer dan 4000 eerstejaars studenten hun opwachting maken in Groningen. Deze editie zal in het teken staan van duurzaamheid, lifestyle en de maatschappelijke campagne ‘Dare to be Aware’. Hierin staat onder andere de goede relatie tussen studenten en inwoners van de stad Groningen centraal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naar verwachting zal ook dit jaar de KEI-week de grootste introductieweek van Nederland worden. Sinds jaar en dag steekt Groningen met kop en schouders boven andere steden uit wat inschrijvingen betreft. Groningen is een studentenstad bij uitstek. Al jaren trekt de stad veel nieuwe studenten aan. Daarnaast speelt het feit mee dat de KEI-week geen maximum aan aantal deelnemers kent, zoals bijvoorbeeld de UIT-week in Utrecht. Hierdoor kan de organisatie tijdens de KEI-week veel nieuwe studenten introduceren in hun nieuwe studentenstad.

Via de maatschappelijke campagne ‘Dare to be Aware’ wordt geprobeerd de KEI-lopers bewust te maken van ervaringen, waar zij in hun studententijd mee te maken kunnen krijgen, zoals drank, drugs, seks en lenen. Door middel van ludieke filmpjes en informatie wordt geprobeerd zaken onder de aandacht te brengen. Ook worden er workshops georganiseerd in samenwerking met onder andere de gemeente Groningen, de GGD, Veilig Verkeer Nederland, Verslavingszorg Noord Nederland en DUO. In het speciaal staat de goede relatie tussen studenten en inwoners van de stad Groningen centraal.

Duurzaamheid is een aspect dat de KEI-week hoog in het vaandel heeft staan. In samenwerking met de gemeente Groningen probeert de organisatie een milieubewuste introductieweek te organiseren. Dit gebeurt onder meer door het inzetten van LED-verlichting, energiezuinig vervoer, verschillende workshops en 40.000 KEI-magazines die zijn gedrukt op papier met een FSC-keurmerk. Op dit moment is de KEI-week nog niet energieneutraal. Door de verschillende maatregelen probeert de organisatie van de KEI-week hier wel een begin mee te maken.

Op maandag 16 augustus zullen naar verwachting meer dan 4000 studenten hun opwachting maken in Groningen. Vanaf 10.00 uur kunnen de KEI-lopers hun bandjes en informatiepakketten ophalen op de Daginschrijving. Vanaf dat moment start de introductieweek. Thema’s als cultuur, sport, entertainment en lifestyle zullen aan bod komen. Via verschillende evenementen, zoals Sportplaza, het Cultuurfestival en LoungeYourLife probeert de organisatie van de KEI-week de nieuwe studenten in een week zo goed mogelijk te introduceren in hun nieuwe studentenstad.

Via de website www.keiweek.nl kunnen nieuwe studenten zich inschrijven. Hier is ook meer informatie te vinden over het programma, organisaties in Groningen en over de verschillende thema’s.