nieuws

19 dec 2007, 13:01

‘Maar ik ken die jongen! Hij bezorgt hier folders’, zegt inwoonster ’t Zandt

Opgelucht en tegelijk aangeslagen: zo kunnen reacties worden samengevat van bewobers van ’t Zandt op het nieuws dat de Groningse politie een verdachte hefet aangehouden voorde serie brandstichtingen. Het zou gaan om een 20-jarige jongeman, die bij iedereen bekend is in het dorp. De GIC peilde vanmorgen reacties in het dorp dat ruim vier maanden werd gegijzeld door een pyromaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Ik ben heel erg opgelucht’, zegt een mevrouw van middelbare leeftijd die bij de bushalte staat te overleggen met een andere inwoonster van het dorp. De mevrouw zegt dat ze de verdachte kent. ‘Hij brengt altijd folders rond in het dorp’.

Twee jongemannen die hout staan te hakken voor de open haar kennen de verdachte ook. ‘Iemand is pas schuldig als hij is veroordeeld, dus we weten niet of hij het gedaan heeft’, stellen ze.

Maar ze zijn niet verrast dat de folderbezorger het heeft gedaan. ‘Je maakt altijd wel een lijstje van wie je denkt dat het gedaan heeft. Daar stond hij bovenaan’, aldus een van de twee mannen, ongeveer van dezelfde leeftijd als de verdachte. Volgens het tweetal is de verdachte geen lieverdje. Als er trammelant was in het dorp, dan was hij er ‘in negen van de tien gevallen’ bij betrokken.