nieuws

05 sep 2012, 16:04

Lutje Root Festival: country en rootsmuziek in Café De Walrus in Groningen

Vrijdag 14 september vindt alweer de tweede editie van het Lutje Root Festival plaats. Wederom is Café De Walrus aan de Pelsterstraat 25 te Groningen 'the place to be' voor de liefhebbers van country en rootsmuziek. De artiesten komen als vanouds uit Stad en omstreken. Het aantal optredende artiesten is in vergelijking met vorig jaar zo zeer toegenomen, dat er zowaar twee podia zullen worden opgebouwd. In willekeurige volgorde zijn daarop te zien en te beluisteren:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Avery Plains: een zevenkoppig gezelschap dat zich beweegt op een pad van melodieuze noise tot dark country. Het voorproefje op Noorderzon was veelbelovend.


Harlequin Hovers: achter deze naam gaat het duo Lex Koopman en Bonnie Boonstra schuil. Koopman is een oude (en grote) bekende in de Groninger scene, die zijn krachten bundelt met de vrouw die wel de beste countryzangeres van het noorden wordt genoemd.
Dia del Mercado: ‘muziek met invloeden uit spaghettiwesterns, gemengd met gedragen, verhalende songs’. Dat hebben de Groningers ook op hun in april uitgebrachte (en positief ontvangen) debuutplaat ‘Seven Years Of Dirt’ vastgelegd.


Cutileiro: de eerste soloplaat van José Cutileiro (met ondersteuning van His Pupils of Pop) wordt een dag later officieel gepresenteerd, maar op Lutje Root laat Cutileiro al een aantal nummers horen van zijn geslaagde debuutalbum.


Rudy Lentze & Peter van der Heide: Rudy Lentze zonder zijn Fascinators, maar mét Peter van der Heide, inmiddels ook een oude rot, bekend van onder meer Whipster.


The Longhorn Brothers: Jeroen de Jong en Pieter Knol als dé vertolkers van misschien niet de meest bekende, maar daarom niet minder klassieke countrynummers.


Saucyspoon: ‘fingerlickin’ tasty hot southern cajun rock roots’, zoals de band het zelf omschrijft. En dus bij uitstek op zijn plek op Lutje Roots.
FlowerBox: Carina Pops en Henja Dijksterhuis, ooit in Sexy Dex, zijn alweer jaren actief in de country. Denk aan The Carter Family, aan Gillian Welch en aan van alles daartussen.


Al met al is deze avond een must voor alle liefhebbers van country en rootsmuziek en een avondje uit. En bovendien een fijne opwarmer voor het jubilerende TakeRoot Festival, een dag later. De Walrus opent vrijdag 14 september de deuren om 21.00 uur. De toegang is helemaal gratis.


Meer info:
 www.cafedewalrus.nl