nieuws

20 dec 2009, 09:09

Luisteraars geven gul aan Glazen Huis

De actie 3FM Serious Request is begonnen aan de derde dag. Zaterdagmiddag werd de eerste tussenstand bekend gemaakt aan de deejays in het Glazen Huis. De teller stokte op €244.668,- en dat is bijna een ton meer dan bij de eerste tussenstand in 2008. Zangeres Do kwam zaterdagnacht de presentatoren vergezellen; zij was de tweede slaapgast. Ze zong onder meer een liedje, dat tijdens de nacht werd geschreven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De acties rond het Glazen Huis vinden niet alleen maar in Groningen plaats. Overal in het land worden mensen opgeroepen om geld te doneren. Zondagochtend bleken die acties echter last te hebben van het slechte winterweer. Het is de vraag of bijvoorbeeld de Surprisetruck kan uitrijden en of Sander Lantinga zichzelf kan verhuren als klusjesman. Zangeres Trijntje Oosterhuis arriveerde ’s ochtends wel op tijd om haar nieuwste single voor een besneeuwde Grote Markt ten gehore te brengen.

Ook in Zwitserland stond een Glazen Huis. Zij sloten gisteren hun actie af na eveneens zes dagen opgesloten te hebben gezeten. Het programma Jeden Rappen Zählt haalde iets meer dan vier miljoen euro op voor het Rode Kruis.