nieuws

19 sep 2008, 15:03

Luchtkussens voor schaatsers in Kardinge

Zaterdag 4 oktober start het nieuwe schaatsseizoen in Sportcentrum Kardinge! IJsliefhebbers kunnen dan de schaatsen weer onderbinden en volop genieten van het ijs in Sportcentrum Kardinge. Het komende schaatsseizoen zal voor schaatsers op de 400-meterbaan van Sportcentrum Kardinge aangenamer worden. Er is een nieuwe boarding rond de baan aangelegd met goedkeuring van de ISU (International Skating Union) De boarding bestaat uit luchtkussens die permanent opgeblazen zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schaatscursussen

Voor mensen die nog niet kunnen schaatsen of juist hun techniek willen verbeteren worden er 8-weekse schaatscursussen aangeboden. Deze starten in de week van 27 oktober. Iedere week worden er onder begeleiding van ervaren instructeurs diverse schaatslessen gegeven.
De jongere ijsliefhebbers kunnen in het nieuwe schaatsseizoen onder andere schaatslessen volgen en meedoen aan de gezellige gezinsochtenden in het weekend.

NK Sprint en overige schaatsevenementen
Bij het nieuwe schaatsseizoen horen ook spannende schaatswedstrijden in Sportcentrum Kardinge. Zo wordt begin januari het Nederlands kampioenschap Sprint in Kardinge verreden. Overige evenementen zijn:

16 t/m 18 oktober 2008 Landelijke selectie NK Afstanden
13 december 2008 Kardinge Bokaal Shorttrack
3 en 4 januari 2009 NK Sprint
17 januari 2009 KNSB Cup Shorttrack
7 en 8 februari 2009 Zilveren Schaats VPZ Gruno Bokaal
18 februari 2009 KNSB Cup Marathon
28 februari en 1 maart 2009 World Cup finale junioren

Met al deze activiteiten in het vooruitzicht belooft het weer een mooi schaatsseizoen te worden!

Voor meer informatie zie www.kardinge.nl