Nieuws

‘Lucht klaart op rond Groninger Forum’

Er is duidelijk sprake van een kentering rond het Groninger Forum. Nu definitief is geworden dat het Groninger Forum gebouwd gaat worden, beginnen steeds meer organisaties en personen zich te realiseren dat Groningen er straks een zeer belangrijke nieuwe voorziening bij krijgt. Dat inspireert velen om mee te gaan denken en met plannen te komen. Dat zei donderdagmiddag Bas van Kampen, directeur van het Groninger Forum.Er is duidelijk sprake van een kentering rond het Groninger Forum. Nu definitief is geworden dat het Groninger Forum gebouwd gaat worden, beginnen steeds meer organisaties en personen zich te realiseren dat Groningen er straks een zeer belangrijke nieuwe voorziening bij krijgt. Dat inspireert velen om mee te gaan denken en met plannen te komen. Dat zei donderdagmiddag Bas van Kampen, directeur van het Groninger Forum.


Leestijd: 1 minuut

Volgens Bas van Kampen heeft er jarenlang een donkere wolk gehangen boven het Groninger Forum omdat nooit helemaal zeker was of het door zou gaan. Maar nu sinds kort niets de bouw meer in de weg staat, leidt dat tot een oplevend soort enthousiasme, merkt Van Kampen.

‘Het lijkt wel of de zon is gaan schijnen. Er is duidelijk een kentering in de stad merkbaar. Maar ook landelijk komen er steeds meer reacties en bieden mensen aan om te komen helpen. Zij vinden het heel bijzonder wat er in Groningen allemaal gaat gebeuren. De lucht klaart op’, aldus Van Kampen.

Volgens hem moet het Groninger Forum straks in de eerste plaats een voorziening worden voor Groningers. ‘Maar het is toch wel opmerkelijk dat men ook vanuit Berlijn interesse toont. Daar zijn ze bezig met iets vergelijkbaars als het Groninger Forum, alleen dan nog aanzienlijk groter. Dat is het Humbolt Forum in Berlijn, en die zijn zeer geïnteresseerd in wat wij hier in Groningen aan het ontwikkelen zijn’.

Wethouder Schroor

Wethouder Ton Schroor liet weten blij te zijn dat Bas van Kampen en Thom Verheul het Groninger Forum straks als duo gaan aansturen. Hij kondigde meteen aan dat hij maandelijks een voortgangsgesprek met  ‘beide heren’ wil hebben.

‘Ik wil de vinger aan de pols houden en iedere maand verneem ik graag van hen of we op schema zitten en of we in 2017 met een aansprekend programma in het Groninger Forum van start kunnen gaan’, aldus wethouder Ton Schroor.