nieuws

17 jan 2014, 10:10

Loppersum bereidt zich voor op mogelijke komst Kamp

Loppersum maakt zich op voor de mogelijke komst van minister Henk Kamp. In de Groningse plaats, die midden in het aardbevingsgebied ligt, is politie aanwezig en worden hekken geplaatst om actievoerders op afstand te houden. Een deel van de Molenweg, waaraan het gemeentehuis zit, is afgezet. Dat meldde de politie vrijdagochtend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Als er vrijdagochtend door het kabinet een besluit wordt genomen over de toekomst van de gaswinning, reist Kamp vermoedelijk af naar het gemeentehuis in Loppersum om lokale bestuurders een toelichting te geven op zijn besluit. Daarna zou er een persconferentie zijn waar hij zijn besluit bekend maakt.

Een woordvoerster van de gemeente benadrukt dat nog steeds niet zeker is of Kamp vrijdag naar Groningen komt. Wel is het gemeentehuis de hele dag dicht ,,wegens voorbereidingen.” De politie laat weten klaar te zijn voor de mogelijke komst van de minister. ,,We willen escalatie voorkomen”, aldus een woordvoerder. Over hoeveel politiemensen er op de been zijn, doet de politie geen uitspraken. Ook wil de woordvoerder niet zeggen of er bij het hoofdgebouw van de NAM in Assen een extra oogje in het zeil wordt gehouden.