nieuws

01 okt 2002, 00:12

Lodewijk de Waal op bres voor FNV-kantoor in Groningen

Lodewijk de Waal, landelijk voorzitter van de vakcentrale FNV, is in de bres gesprongen voor behoud van het Hoofdkantoor van dochterbond FNV Bondgenoten in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dinsdagmiddag liet hij voor Radio 1 en Radio Noord weten dat wat hem betreft het omstreden kantoor gewoon in het Martini Trade Park in Groningen kan blijven. Volgens FNV voorzitter Lodewijk de Waal moet FNV Bondgenoten het als democratische bond helemaal zelf bepalen waar ze haar regio-kantoren vestigt. ‘Daarom moeten we de besluitvorming binnen die bond eerst maar even afwachten. Maar het lijkt me niet verstandig wanneer men de vestiging in Groningen zou sluiten. Wij zouden dat als FNV zeer betreuren’, zo liet hij weten. Uit de woorden van De Waal valt af te leiden dat hij het niet allen spijtig zou vinden wanneer FNV Bondgenoten haar plannen handhaaft om het kantoor van Groningen naar Deventer te verplaatsen. De FNV zal er bovendien alles aan doen om dat dan besluit terug te draaien.
De FNV-voorzitter liet zich over de sluitingsplannen van het Groningse kantoor uit nadat er eerder vanuit de Bedrijvenbond van AVEBE in Veendam fel is geprotesteerd. De oost-Groningers kondigden daarbij aan een actie te beginnen om massaal het lidmaatschap van de FNV Bondgenoten – en daarmee ook van de FNV- op te zeggen wanneer het Groningse kantoor gesloten wordt.