nieuws

22 okt 2002, 00:12

Lodeweges: ‘Druk bij FC Groningen was onmenselijk; vertrek beste voor de club’

Dwight Lodeweges heeft zich als een heer gedragen en heeft op waardige wijze afscheid genomen van FC Groningen. Maar de maandag teruggetreden trainer is wel ‘helemaal kapot’ en vond dat de druk bij FC Groningen op het laatst bijna onmenselijk was. ‘Mijn vertrek is het beste voor de club’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het was vooral de bedreigende sfeer bij FC Groningen die trainer Dwight Lodeweges heeft doen besluiten om maandag de handdoek in de ring te gooien en het management van FC Groningen te vragen hem van zijn taken te ontheffen. ‘Lodeweges vond de sfeer bedreigend en ik kan me voorstellen dat hij daarom is opgestapt. Het is triest dat het zo is gegaan; er zijn alleen maar verliezers bij FC Groningen’, zo zegt directeur Hans Nijland van FC Groningen in reactie op diens vertrek.
Volgens Nijland en technisch manager Henk Veldmate heeft Lodeweges zijn beslissing al in de nacht van zondag op maandag genomen, na de voor FC Groningen desastreus verlopen wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Groningers verloren de thuiswedstrijd met 2-3, waarbij ze eerst nog met 0-3 achter hadden gestaan. Het betrof het zevende verlies op rij van FC Groningen, dat met één punt nu onderdaan staat in de eredivisie. Een kwartier voor tijd moesten supporters van RKC het stadion verlaten, om een confrontatie met supporters van FC Groningen te voorkomen. Enkele honderden Groningen-supporters blokkeerden na afloop van de wedstrijd de hoofdpoort het Oosterparkstadion en eisten het vertrek van Lodeweges.
‘Mijn vertrek is het beste voor de club. Het krediet dat ik had bij de supporters is volledig op. De druk op mij was de laatste tijd onmenselijk’, zo heeft Lodeweges het bestuur laten weten. Volgens Veldmate is Lodeweges ‘helemaal kapot naar huis gereden om tot zichzelf te komen’.
In een reactie op zijn vertrek laat het bestuur weten dat Lodeweges steeds het beste met FC Groningen heeft voorgehad. ‘’Het is hem simpelweg niet gelukt’, aldus Veldmate. Wat betreft de financiële consequenties voor de club liet Veldmate weten dat ze er in onderling overleg met Lodeweges ‘in acht seconden’ uit waren.
Een opvolger voor Lodeweges is er nog niet. Het bestuur beraadt zich daar nog op, waarbij niet is uitgesloten dat de technische staf de werkzaamheden van Lodeweges waarneemt.