nieuws

10 dec 2011, 13:01

Litouwers bekogelen politie met zaagtafel tijdens achtervolging

De Groningse politie heeft vrijdagnacht na een wilde achtervolging door Oost-Groningen en Duitsland een 21-jarige Litouwer aangehouden. Tijdens de dollemansrit, die begon in het Groningse Bellingwedde, gooiden passagiers van de Litouwer onder andere een zaagtafel met cirkelzaag naar de agenten die hen achtervolgden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Politieagenten wilden de Litouwer in eerste instantie aanhouden omdat hij hen met groot licht en op hoge snelheid tegemoet kwam. De chauffeur ging er echter vandoor en zette op hoge snelheid koers naar de grens. In overleg met de Duitse politie zetten de Groningse agenten de achtervolging over de grens voort.

Tijdens de dollemansrit door Duitsland gooiden de inzittenden meerdere voorwerpen, waaronder een aantal jerrycans, vanuit de kofferbak naar de achtervolgende agenten. Ook duwden zij een zaagtafel met cirkelzaag op de rijbaan.

Uiteindelijk verloor de Litouwer in Papenburg de macht over het stuur en botste tegen een boom. De drie inzittenden gingen er te voet vandoor. Twee van hen wisten te voorkomen, maar de bestuurder kon worden ingerekend. Hij is in overleg met de Duitse justitie overgebracht naar het cellencomplex van de politie in Groningen.