nieuws

14 jan 2009, 09:09

Lichten gaan uit tijdens Eurosonic

Een optreden in het pikkedonker. Popgroep LPG uit Hoogezand doet vrijdag tijdens muziekfestival Eurosonic letterlijk het licht uit. Het is de eerste keer dat er in Nederland zo’n ‘blinded show’ plaatsvindt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het idee achter het donkere optreden is dat de bezoekers dan beter naar de muziek kunnen luisteren en er een intieme sfeer ontstaat.

Tijdens Eurosonic, dat donderdag en vrijdag plaatsvindt, presenteren veelbelovende Europese bands en artiesten zich aan het publiek. Ieder jaar is er een land waar de muzikale focus op ligt. Dit jaar is dat België. De ongeveer 16.000 bezoekers van het festival kunnen kennismaken met onder andere Drive Like Maria, Selah Sue en The Blackbox Revelation. Overigens komen er ook bekendere Belgische artiesten zoals Novastar, Milow en A Brand naar Groningen.

Het programma van Noorderslag, op zaterdag, bestaat uit Nederlandse acts die het afgelopen jaar belangrijk zijn geweest of veelbelovend zijn voor de Nederlandse popmuziek. Optredens zijn er van onder anderen Alain Clark, Lucky Fonz III, Face Tomorrow, Roosbeef en de Jeugd van Tegenwoordig. Op zaterdagavond wordt ook de Popprijs uitgereikt aan de persoon of artiest die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar werd deze gewonnen door Armin van Buuren.

Behalve veel muziek, zijn er overdag ook seminars. Daar komen volgens een woordvoerder van het festival zo'n 2500 mensen uit de muziekindustrie op af.