nieuws

21 dec 2001, 00:12

Licht in de Duisternis bij Hortus Haren (22 december)

Rondom Kerst heeft Hortus Haren een speciaal feestdagenprogramma. Op zaterdag 22 december is er een multimediavoorstelling met oude films, foto’s en documenten over de historie van Hortus in Groningen en Haren. In samenwerking met het Groninger Audiovisueel Archief (GAVA) is voor boeiend en uniek materiaal gezorgd. De zondag en de Tweede Kerstdag staan in het teken van rondleidingen, muziek en verhalen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kinderen vanaf zes jaar kunnen deelnemen aan een educatief programma in de Laarmantuin. De Hortus is in kerststemming en bij “Licht in de Duisternis” horen uiteraard kaarsen, lampjes, vuurkorven en andere versieringen om een sfeervolle omgeving te creëren. Zowel de Tropische Kas, het Paraplutheater alsook het entreegebouw stralen een prettige kerstsfeer uit.
Zaterdag 22 december een voorstelling met gebruik van oude film- en fotomaterialen. De multimediavoorstelling geeft de bezoeker een goed overzicht van het ontstaan van de Hortus en haar onderkomen in de stad Groningen. Daarna de verhuizing naar Haren en de uitbreiding van de tuinen en de ontwikkelingen in de loop van de tijd. Ook oude films over Haren en Groningen zullen de revue passeren. Voor de liefhebber een prachtige bron van informatie.
Op zondag 23 december mooie muziek verzorgd door het Trio Brenda Frans in de Tropische Kas. Brenda Frans haalde bij het Nederlands Jazzvocalistenconcours van dit jaar de hoogste eer, zowel bij het publiek als bij de jury. Ze zingt in verschillende groepen en begint na de Groninger jazzscene ook de landelijke te veroveren. De bezetting van het trio is als volgt, zang:Brenda Frans, gitaar: Thomas Zoetelief en contrabas: Koos Wiltenburg. In het Paraplutheater vertelt de Drent Jans Polling boeiende verhalen onder het genot van een kopje warme chocolademelk. De populairste schrijver van Drenthe presenteerde onlangs zijn tiende boek “Vaoderschap….of voederschap?”
De Tweede Kerstdag, 26 december, vertellen Nico Herwig en Janke Sinnema Kerstverhalen in het Paraplutheater en de muzikale omlijsting wordt deze keer verzorgd door Marathon Men, een band met een aansprekend repertoire met nummers van onder andere Muddy Waters, The Beatles en The Eagles. Marathon Men speelt en zingt zijn repertoire met het volume en intentie waarmee de nummers ooit zijn ontstaan. Gouden composities uit de popgeschiedenis hebben één ding gemeen: ontdaan van alle franje blijven ze staan als een huis. De bezetting van Marathon Men is als volgt Peter Deiman: zang en drums, Hans Sligter: gitaar en zang en Jan Niewold: gitaar en zang. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Essent.