nieuws

31 jul 2002, 00:12

Lichaam gevonden bij Van Starkenborghkanaal; moord niet uitgesloten

De recherche van de Regiopolitie Groningen heeft vanmorgen een stoffelijk overschot gevonden bij het Van Starkenborghkanaal in Groningen. Dat gebeurde nadat er eerst een fiets was gevonden met bloedsporen er op. De politie gaat daarom uit van een misdrijf. Dat heeft woordvoerder R. Kleij zojuist via Radio Noord bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie wil niet zeggen of het gaat om het lichaam van een man of een vrouw. Het opmerkelijke is dat de politie aan de zoektocht begon nadat onbekenden eerst een fiets hadden gevonden waarop bloedsporen waren aangetroffen. De politie vond dat zo verdacht dat de recherche vanmorgen een intensieve zoektocht is gestart. Daarop werd het lichaam gevonden.
Woordvoerder Reinder Kleij zei uit te gaan van een misdrijf. ‘Dat doen we in dergelijke situaties altijd, want dat betekent dat we zo zorgvuldig mogelijk omgaan met het terrein om alle sporen te bewaren. Maar een ongeval of zelfdoding sluiten we ook niet uit’, aldus Klei. In de loop van de middag verwacht hij meer duidelijkheid te kunnen geven.