nieuws

03 apr 2008, 10:10

VANAVOND met korting GIC naar uniek concert in Oosterpoort!

Vanavond, vrijdag 4 april, zullen de wereldberoemde Swingle Singers klassieke muziek in een swingend nieuw jasje brengen in De Oosterpoort. De Groninger Internet Courant kan haar lezers, in samenwerking met De Oosterpoort, een aantrekkelijke korting aanbieden van maar liefst vijf euro korting per persoon.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Laat u verrassen door de soepele stemmen van The Swingle Singers en geniet van bekende klassieke werken die swingen als nooit tevoren! Er is geen instrumentaal klassiek werk of de acht topzangers van The Swingle Singers zingen het. Zo kregen vele instrumentale fuga's en symfonische composities een nieuw (vocaal) leven, waarin het raffinement van de menselijke stem de hoofdrol speelt!

In de jaren zestig besloot een groep Franse zangers onder leiding van de Amerikaanse pianist en zanger Ward Swingle (1927) bekende klassieke composities in een aanstekelijke, met lichte jazzinvloeden verweven jas te steken. Albums als 'Jazz Sebastian Bach' en 'Swinging Mozart' deden wereldwijd wonderen voor het humeur van vele muziekliefhebbers. De groep bestaat nog steeds en in zekere zin zou je hun programma's kunnen vergelijken met die van het wereldberoemde King's Singers of dichterbij, The Gents. Het is en blijft klassieke muziek, maar op een andere en vooral lossere manier dan u gewend bent. In het programma 'Battle of the Fugues' worden de stemmen van het ensemble met het concertorgel van De Oosterpoort verweven. Op het programma staat natuurlijk heel veel Bach, de meest swingende barokgrootmeester.

Vergeet u niet een print van dit artikel mee te nemen indien u uw kaarten direct koopt aan de kassa van De Oosterpoort.

Als u bestelt via de website: www.de-oosterpoort.nl of telefonisch bestelt, vergeet dan niet te vermelden dat het om de speciale actie voor lezers van het GIC gaat.

Kaarten zijn te bestellen via www.de-oosterpoort.nl of aan de kassa (050-368 0 368)

Geen korting op korting, niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen

The Swingle Singers
vrijdag 4 april, 20.15 uur
De Oosterpoort, grote zaal
1e rang: 24,50 / 2e rang: 22,50 / CJP, OV (t/m 26 jaar) : 16,50