nieuws

13 okt 2009, 10:10

Pieterburen overspoeld door zieke en ondervoede zeehonden

De Zeehondencrèche in Pieterburen heeft haar handen vol met het redden van zieke zeehonden die momenteel in grote getale aanspoelen op de Nederlandse kusten. In twee dagen tijd zijn er 14 zieke dieren binnen gebracht. Dat brengt het totaal van de afgelopen weken op meer dan 100 patiënten in de crèche. Naar verwachting zal het aantal snel oplopen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nog niet eerder waren er zoveel zieke en magere zeehonden in deze tijd van het jaar. En de drukte moet nog beginnen, want het geboorteseizoen van de grijze zeehonden staat voor deur.Er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de oorzaak van het grote aantal slachtoffers.

De Zeehondencrèche heeft dringend behoefte aan goede voorzieningen voor de ernstige patiënten, zoals grote badkuipen, medische vernevelaars, grote handdoeken en handige klusjesmannen.

Lenie ’t Hart roept iedereen op om mee te helpen: “We moeten echt alle zeilen bijzetten om de dieren te verzorgen. Als je kijkt naar de afgelopen jaren, kunnen we de komende maanden nog zo’n 100 dieren verwachten. Dat zou het aantal dieren die in de crèche verblijven op 200 brengen. We hebben meer quarantaines nodig, omdat ze nu allemaal bezet zijn met twee of drie zeehonden. Wie kan mij aan grote badkuipen of zwembaden helpen voor de inrichting van extra quarantaines? Wie is handig als klusjesman of als verpleegkundige en wil als vrijwilliger de handen uit de mouwen steken? En wie heeft ideeën om extra geld voor de zeehonden in te zamelen om alle vis en medicijnen te kunnen betalen? Kom langs bij de Zeehondencrèche en help ons!”