nieuws

21 dec 2007, 11:11

Lekker borrelen vandaag na het werk? Vergeet dat maar mooi!

In de hele provincie voert Regiopolitie Groningen tijdens de feestdagen extra alcoholcontroles uit. In december worden traditiegetrouw veel eindejaarsborrels georganiseerd en ook tijdens de feestdagen zelf nemen veel mensen een (extra) glas alcohol. Door zowel overdag als ’s nachts intensief te controleren, hoopt de politie te voorkomen dat mensen met een slok op achter het stuur kruipen. De extra controles vallen samen met de voorlichtingscampagne ‘Je bent top BOB’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het percentage bestuurders met te veel alcohol op is in onze provincie relatief laag. Volgens onderzoek van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat rijdt 1,5 procent van de gecontroleerde bestuurders onder invloed. Maar uit de laatste cijfers blijkt dat in Groningen het aantal zware drinkers (meer dan 1,3 promille) in 2006 is verdubbeld ten opzichte van 2005, van 0,3 naar 0,6 procent. Omdat deze groep relatief vaker bij (ernstige) verkeersongevallen betrokken is, blijft het nodig om streng op alcohol te controleren.

BOB-campagne
De extra alcoholcontroles in de feestmaanden worden vergezeld van de BOB-voorlichtingscampagne ‘Je bent top Bob’, die is gestart op maandag 17 december. De campagne is een vervolg op de campagne van afgelopen winter, waarin mensen hun BOB via www.jebenttopbob.nl kunnen bedanken met een filmpje, een foto of iets anders creatiefs. De beste inzenders mogen hun Bob meenemen naar Thialf voor de World Cup schaatsen of een schaatsclinic door Bob de Jong.