Nieuws

Legionella: UMCG houdt getroffen afdeling langer dicht

Het UMCG in Groningen heeft besloten het onderdeel waar de legionellabacterie werd aangetroffen langer dicht te houden.Het UMCG in Groningen heeft besloten het onderdeel waar de legionellabacterie werd aangetroffen langer dicht te houden.Het UMCG in Groningen heeft besloten het onderdeel waar de legionellabacterie werd aangetroffen langer dicht te houden.


Leestijd: 1 minuut

Het door de legionellabacterie getroffen Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorg (CTM) van het Universitair Medisch Centrum in Groningen blijft een week langer dicht. Omdat de haard van de bacterie niet gevonden kan worden en het ziekenhuis het zekere voor het onzekere wil nemen, legt het UMCG een nieuwe waterleiding naar het centrum aan. Het UMCG heeft daarvoor tot 4 juni de tijd nodig, zo meldde een woordvoerster dinsdag.

Zo’n tweeduizend patiënten die afgelopen tijd in het centrum behandeld zijn, zijn deze week per brief geïnformeerd. Dinsdag had nog niemand van hen met klachten gemeld.

Het skillslab, waarin studenten Tandheelkunde praktijklessen krijgen, blijft dicht tot 31 mei. Studenten krijgen daardoor twee weken lang geen praktijklessen.

Begin mei werd al op twee andere plekken in het centrum de legionellabacterie aangetroffen. De bacterie werd gevonden in een wastafel, die niet werd gebruikt, en in een doucheruimte. Enkele studenten die van de ruimte gebruik hebben gemaakt, kregen eveneens een brief.

De waterleiding van het CTM is gescheiden van de waterleiding van de rest van het UMCG. Patiënten en medewerkers van andere afdelingen lopen geen daarom geen risico op besmetting. Het water dat straks met de nieuwe leiding wordt aangevoerd, wordt gesteriliseerd met UV-licht.