nieuws

01 jun 2002, 00:12

Leger helpt bij inentingscampagne Groningen

Het leger gaat de Groningse GGD helpen bij de grote inentingscampagne tegen meningokokken, die morgen van start gaat. De GGD riep woensdag de hulp in van militaire prikkers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Regionaal Militair Commando Noord heeft aangegeven slecht twee tot vijf militaire medici te kunnen missen voor de campagne. Een groot aantal medische compagnie├źn is in het buitenland of op oefening. Het leger zegt dat zij de beschikbare medici echt bijeen heeft moeten schrapen.
De GGD Groningen is de enige in het land die hulp van het leger heeft ingeroepen. Enkele weken geleden polste GGD Nederland hoeveel artsen Defensie eventueel kon missen. Het antwoord was toen dat het leger op landelijk niveau niemand kon missen vanwege de vele uitzendingen en oefeningen in deze periode.
Legerartsen zijn volgen de Groningse GGD de aangewezen personen om te helpen met de prikcampagne vanwege hun grote ervaring. De komende twee weken worden in de provincie Groningen ruim 61 duizend kinderen inge├źnt tegen de Meningokokbacterie, die nekkramp kan veroorzaken.