nieuws

05 apr 2011, 16:04

Leerlingen Groningse basisschool geïnformeerd

De leerlingen van De Heerdstee in Groningen, de basisschool van het 12-jarige meisje dat onlangs beviel van een dochtertje, zijn dinsdag geïnformeerd over het feit dat de vader van het meisje vermoedelijk ook de vader van haar baby is. Dat meldde directeur Wim Moes dinsdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De directeur zelf werd dinsdagochtend van het nieuws op de hoogte gebracht. In de lunchpauze heeft hij de leerkrachten van de school het nieuws verteld. ,,Ze waren er stil van en erg onder de indruk”, vat hij de reacties samen.

De leerlingen zijn dinsdag in de loop van de dag door hun leerkracht geïnformeerd. Op wat voor manier dat gebeurde, wil de directeur niet kwijt. ,,Er is, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, op gepaste wijze aandacht besteed aan de zaak.”

De school zegt de kinderen waar mogelijk te zullen begeleiden en ondersteunen. Er zijn een jeugdarts en een sociaal verpleegkundige van de GGD aanwezig om de leerlingen op te vangen.

De ouders van de kinderen hebben dinsdagmiddag een brief van de school gekregen waarin ook zij van het nieuws op de hoogte zijn gebracht. Ouders die vragen hebben over de manier waarop ze hun kinderen op moeten vangen kunnen een speciaal nummer bellen.