nieuws

21 nov 2001, 00:12

Leefbaar Groningen wil kleine politieke revolutie in Groningse politiek

De afdeling Groningen van Leefbaar Nederland hoopt een flinke graag mee te pikken van de populariteit van Pim Fortuyn. ‘Leefbaar Groningen’, zoals deze afdeling heet, hoopt het volgend jaar maar liefst zes raadszetels in de wacht te kunnen slepen in de Groningse gemeenteraad. Dat meldt vandaag het Groninger Dagblad-Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In die krant staat vandaag een vraaggesprek met Gerard Offerman, ooit actief in de Oosterpoortwijk- Hij is nu voorzitter van Leefbaar Groningen. Tot voor kort had hij de moed opgegeven dat het ooit wat zou worden met die partij, die volgens opiniepeilingen in het Noorden amper aanslaat. Maar nu dankzij Pim Fortuyn doet die partij het enorm goed in de peilingen, en Offerman hoopt daar een graantje van mee te kunnen pikken.
Volgens het Groninger dagblad denkt hij zes zetels te kunnen halen, waarmee die partij groter wordt dat GroenLinks en CDA en even groot als de huidige VVD.
Toch heeft Leefbaar Groningen nauwelijks revolutionaire programmapunten.
‘In haar verkiezingsprogramma zet Leefbaar Groningen zwaar in op het binnenhalen van echte werkgelegenheid in Groningen. ,,Als dat eens een keer ten koste van het milieu gaat, dan moet dat maar. Je kunt Groningen wel ICT-stad willen maken, maar daar los je de werkloosheid in Beijum en Lewenborg niet echt mee op. Met een assemblagefabriek voor auto-onderdelen doe je dat wel.''
Leefbaar Groningen wijst verder een theater aan de Grote Markt resoluut van de hand en vindt dat het verkeerscirculatieplan eens echt geëvalueerd moet worden. ,,Ook dient het aangepast te worden aan de 21e eeuw.'' , aldus het Groninger Dagblad Stad.