nieuws

01 nov 2009, 12:12

Lampionnenwedstrijd Sint Martinus in koor Martinikerk Groningen

Dinsdag 10 november organiseert de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken te Groningen in de Groninger binnenstad haar jaarlijkse lampionnenwedstrijd voor de Groninger jeugd. Daartoe zijn afgelopen zaterdag 31 oktober in ruim twee uur zo’n vierhonderd voederbieten uitgedeeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volksvermaken had, evenals in voorgaande jaren, instructiefolders en posters bezorgd bij de basisscholen in de gemeente. Dat leverde opnieuw resultaat op: Leerkrachten kwamen de voederbieten voor hun groepen bij tientallen ophalen. Ook afzonderlijke scholieren en hun ouders kwamen in groten getale op de gratis uitdeling af. Zo zullen dit jaar op meer basisscholen in de stad Groningen voederbieten tot lampion gemaakt worden en wordt een traditie in stand gehouden.


De voederbieten, afkomstig uit Siddeburen, werden aangevoerd door de Groninger stalhouderij J. Kuipers. Volksvermaken geeft jaarlijks opdracht om in Oost-Groningen op een veldje zo’n zeshonderd voederbieten uit te zaaien. Er konden er afgelopen week ruim vierhonderd geschikte exemplaren worden geoogst.

Wie dinsdag 10 november zijn voederbiet-lampion ter keuring aanbiedt, maakt kans op een van de prijzen die Volksvermaken ter beschikking stelt voor de mooiste lampion. Bovendien is er voor iedere deelnemer aan deze wedstrijd een Sint Martinus-surprise. Er zijn twee leeftijdscategorieën: T/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar.