nieuws

01 jun 2002, 00:12

Lab Centraal B.V. vestigt zich in Groningen; 30 arbeidsplaatsen

Lab Centraal B.V. is een nieuw bedrijf dat zich heeft gevestigd in Groningen om de groeiende Life Science markt in Europa en Azië te bedienen. Lab Centraal is opgericht door Jason Frank, hij is afkomstig uit de Verenigde Staten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bedrijf verleent service en ondersteuning op het gebied van engineering, installatie, technische ondersteuning en verkoop van gebruikte laboratoriumapparatuur. Het gaat hier om ‘scientific equipment products’ (apparatuur in biotechnologisch of farmaceutisch onderzoekslaboratorium) en ‘process equipment products’ (alles wat zich bevindt in een proefstation of een productiefaciliteit voor farmaceutische producten en zuivere chemicaliën.
Lab Centraal verwacht dat er vóór 2004 20 à 30 personen werkzaam zijn en dat er ca. 2500 m² bedrijfsruimte in gebruik is. De NOM heeft Lab Centraal geassisteerd bij het realiseren van dit investeringsproject en begeleid bij de locatiekeuze. Lab Centraal heeft voor Groningen gekozen, omdat Groningen één van de Life Science concentratie van Nederland is.