nieuws

12 dec 2011, 16:04

Pyromaan ’t Zandt opnieuw aangehouden: nu verdacht van 17 branden

Johnny B., ook wel bekend als ‘pyromaan van ’t Zandt’ die opnieuw is aangehouden, wordt verdacht van 17 branden in Noordoost Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Delfzijl. Volgens de politie wordt hij verdacht van 17 branden in noord-oost Groningen in de periode eind 2010 begin 2011. Ook wordt hij er van verdacht 11 inbraken te hebben gepleegd.
De politie gaat kijken in hoeverre deze verdenkingen hard gemaakt kunnen worden. Woensdag of donderdag zal hij worden voorgeleid.

Eerder vandaag werd bekend dat Johnny B. (24) uit Harkstede vast zit op verdenking van betrokkenheid bij een brand op 18 november in Ten Post. De politie meldde dat hij maandagmorgen in Siddeburen is aangehouden.

Bij de brand op 18 november in Ten Post raakte een schuur ernstig beschadigd. Niemand raakte gewond, maar volgens de politie liep de omgeving wel gevaar.

Johnny B. werd in 2008 veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk voor brandstichting en poging daartoe. In 2007 en 2008 werd het Groningse dorp ’t Zandt geteisterd door bijna twintig branden. In het dorp ontstond grote onrust en het leger werd ingeschakeld om de dader te vinden.