nieuws

17 jan 2010, 11:11

Kyteman’s Hiphop Orkest wint Popprijs 2009

De Popprijs 2009 is gisteravond tijdens het Noorderslag-festival in de Oosterpoort in Groningen naar Kyteman’s Hiphop Orkest gegaan. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de band of artiest die het meest heeft betekend voor de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar ging De Dijk er met de prijs vandoor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jury was het unaniem eens dat Kyteman’s Hiphop Orkest de winnaar moest worden. Vorig jaar maakten voorman Colin Benders en zijn groep diepe indruk op het Noorderslag-festival. De jury was vooral te spreken over het spelplezier dat van het podium afspat, de authenticiteit, eigenzinnigheid en het succes. “Een logische winnaar”, zo werd Kyteman genoemd.

Blenders was vooral blij omdat het winnen van de prijs voor hem bevestigt dat je ook succes kunt hebben als je het anders dan anders doet. “Je hoeft dus niet per se met vier man op het podium te staan en plaatjes te maken. Wij hebben de regels doorbroken, wat een experiment op zich is geweest”, aldus een blije Blenders na afloop van de uitreiking van de prijs: 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay.

De Popprijs wordt sinds 1986 uitgereikt. Het is de belangrijkste prijs voor popmuziek in Nederland. De prijs wordt ter beschikking gesteld door Buma Cultuur en SENA Performers.