nieuws

22 sep 2009, 21:09

‘Kritiek Stadspartij op wethouder Frank de Vries raakt kant noch wal’

Het Groningse PvdA gemeenteraadslid Bert Oost is in de bres gesprongen voor wethouder Frank de Vries van ruimtelijke ordening. Hij is het niet eens met eerder geuite kritiek van raadslid Robert Prummel op wethouder De Vries. Volgens Oost is wethouder De Vries nu juist zeer succesvol bezig geweest met het verbeteren van bijvoorbeeld de wijk Lewenborg. En ook de rest van Groningen staat er mede dankzij Frank de Vries goed voor, aldus Oost. In zijn DSG weblog schrijft hij:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Grappige man die Robert Prummel. Meldt in zijn log dat Frank de Vries zich zelf een brevet van onvermogen heeft gegeven. Robert Prummel: ‘Nu beloofde hij ….alsnog werk te gaan maken van inspraak en burgerparticipatie. Waarom nu pas? Of moet ik vragen ‘nu alweer?’ Einde citaat.

Nu alweer? Nee meneer Prummel, nog steeds! Toegegeven de dingen lopen niet altijd zoals ze moeten lopen maar wees eerlijk, vaak gaat het wel goed. Gisteravond organiseerde de afdeling Groningen van de PvdA de aftrap voor de komende gemeenteraadsverkiezingen met als sprekers minister Eberhard van der Laan en, jawel, Frank de Vries. Inspirerende speeches van zowel de minister als onze wethouder. Plaats van handeling Lewenborg. Waarom in Lewenborg. Ga er eens kijken, zou ik zeggen! Niet eenvoudig allemaal maar uiteindelijk is daar een heel mooi wijkvernieuwingsproces van de grond gekomen samen met de bewoners, de corporaties, de ondernemers, het gezondheidscentrum en noem maar op. De resultaten worden nu echt zichtbaar.

Brevet van onvermogen? Laat ik eens de woorden van de heer Prummel van enkele maanden terug gebruiken: Dat pik ik niet! En deze woorden gebruik ik bewust. Want zei de heer Prummel niet zelf dat ie het onverdraaglijk vond dat mensen écht alles gaan afkraken. Wat je ook van de Partij van de Arbeid in deze stad mag vinden, deze partij neemt al jarenlang verantwoordelijkheid voor het besturen van de stad. En vriend en vijand zijn er het over eens: Groningen staat er goed voor. Dat is nog eens een brevet… ‘’Bert Oost

 

www.dsg.nl