nieuws

17 jul 2001, 00:12

Kritiek op groene stroom van Essent: ‘Zorg eerst maar voor grotere produktie’

Volgens Essent is het postkantoor een zeer handig distributiekanaal, omdat het een laagdrempelige manier is om klanten te werven. Het postkantoor krijgt dagelijks veel bezoek en dara kunnen potentiële klanten tussen zitten. Maar hoe milieuvriendelijk ook: hoogleraar milieukunde prof. Lucas Reijnders heeft er zijn bedenkingen bij, zo liet hij zaterdag weten via het zaterdagochtend radioprogramma van de TROS.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat namelijk zo goed met de vraag naar groene stroom in Nederland, dat de Nederlandse energiebedrijven niet meer uit eigen produktie kunnen leveren. Daarom kopen zijn groene stroom in uit het buitenland.
Maar volgens Reijnders is nooit helemaal zeker of het daarbij inderdaad gaat om groene stroom. Daarom doen de Nederlandse energieproducenten er verstandiger aan zelf eerst meer groene stroom te produceren middels wind-energie en zonne-energie en pas daan reclame te maken voor de verkoop van groene stroom. Ook is Reijnders niet gelukkig met het verstoken van ‘bio-massa’ (groenafval) om darta groene stroom mee op te wekken, want zo groen is de stroom van biomassa volgens hem niet.