nieuws

19 nov 2001, 00:12

Kort geding tegen uitzending interview Van E.

De ex-partner van W. van E. heeft bij de president van de rechtbank in Amsterdam een kort geding aangespannen om uitzending te voorkomen van een vraaggesprek van Willibrord Frequin met Van E. De 60-jarige man uit het Groningse Harkstede bekende vorige week drie prostituees uit Groningen te hebben vermoord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betreft een nog niet eerder vertoond interview dat Frequin in 1994 had met Van E. en dat maandagavond in de Week van Willibrord zou worden uitgezonden. Het kort geding dient sinds 13.00 uur in Amsterdam.
De uitzending is te zien bij SBS. Ten tijde van de opnamen in 1994 was Frequin nog werkzaam voor Holland Media Groep (HMG). Een woordvoerster van HMG weet niet hoe de opnamen bij SBS zijn terechtgekomen. ,,Het interview met Van E. maakte onderdeel uit van een serie portretten van moordenaars. Die is echter nooit uitgezonden.'' Volgens haar heeft HMG vervolgens de juridische afspraak gemaakt met de familie van Van E. dat het interview niet zou worden uitgezonden. ,,Zowel het productieteam als Frequin was van die afspraak op de hoogte. Bovendien zijn de opnametapes teruggestuurd naar de familie.''