nieuws

08 sep 2010, 12:12

Kort geding tegen Heineken van de baan

Het kort geding tussen Bierbrouwer Heineken en Groningse horeca-exploitant Plassania b.v. dat woensdag in Groningen plaats zou vinden, gaat niet door. Dat bevestigde een woordvoerder van Heinkenen woensdag. Heineken en Plassania, die het kort geding aanspande, hadden een verschil van mening over een huurachterstand van 5,2 miljoen euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat Plassania inmiddels surseance van betaling heeft aangevraagd wordt er een bewindvoerder aangesteld. Heineken zal samen met deze bewindvoerder en de voormalige pachters van de overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra om tafel gaan om tot een oplossing te komen. Zolang die er niet is, zal Heineken niet overgaan tot ontruiming van de Groningse horecabedrijven, aldus een woordvoerder van de brouwer.

Plassania b.v. beheert horecapanden van de onlangs overleden Groningse horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Voor de exploitatie van de panden was door Kooistra en Heineken voor een constructie gekozen waarbij Heineken horecazaken huurde van Plassania en deze vervolgens onderverhuurde aan pachters. Over deze constructie is onduidelijkheid ontstaan.