Nieuws

Koninklijke Marechaussee vestigt commandogroep op vliegveld Eelde

De Koninklijke Marechaussee (KMar) vestigt een commandogroep op Groningen Airport Eelde (GAE). De Brigade Noord Nederland van de KMar is al actief op de noordelijke luchthaven, maar heeft nu ook besloten haar brigadeleiding er te vestigen


Leestijd: 1 minuut

“Wij zijn heel blij dat we de commandogroep en een deel van onze support afdeling kunnen vestigen op GAE,” zegt Arjan Batelaan van de KMar Brigade Noord Nederland. “Door de verhuizing wordt de samenwerking met de luchthaven nog beter dan hij al was.”

Ook Meiltje de Groot, directeur van GAE, is positief over de komst van de commandogroep: “De Koninklijke Marechaussee investeert hiermee in de veiligheid op onze luchthaven, hier zijn wij erg blij mee.”

De KMar waakt over de veiligheid van Nederland en het Caribisch gedeelte van het koninkrijk der Nederlanden, en wordt ingezet op plaatsen van strategisch belang, waaronder de luchthavens. KMAR is het onderdeel van Defensie en houdt zich onder andere bezig met grensbewaking en openbare orde en veiligheid op internationale lucht- en zeehavens.