nieuws

12 dec 2008, 09:09

Koningin opent vanmiddag nieuw Martini Ziekenhuis

Koningin Beatrix opent vanmiddag in Groningen het nieuwe Martini Ziekenhuis. Het ziekenhuis, dat is ontworpen door architect Arnold Burger, is sinds begin van dit jaar in gebruik. Het Groningse ziekenhuis is in meerdere opzichten zeer bijzonder, bijvoorbeeld vanwege het kleurgebruik.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De officiële opening door de Koningin vindt plaats rond kwart voor drie. Daarna krijgt ze een rondleiding door het ziekenhuis, zo meldde een woordvoerster vrijdag.


Geplande operaties gaan vrijdag gewoon door. De poliklinieken zijn alleen ’s ochtends geopend. Patiënten van het ziekenhuis mogen vanwege de komst van de Koningin pas vanaf half vijf ’s middags weer bezoek ontvangen.


Het ziekenhuis is gebouwd volgens het zogenoemde ‘healing environment concept', waarbij de muren en vloeren felle kleuren hebben en patiënten 30 procent meer daglicht krijgen dan in een regulier ziekenhuis. Alle patiënten hebben bovendien een plekje bij het raam en voor mensen met hartklachten is er aan de kant van het gebouw waar de zon opkomt een speciale plek gereserveerd.