nieuws

07 nov 2008, 08:08

Koningin opent nieuw Martini Ziekenhuis Groningen

Koningin Beatrix opent vrijdag 12 december in Groningen het nieuwe Martini Ziekenhuis. Het ziekenhuis is gebouwd volgens de IFD-methode; Industrieel, Flexibel en Demontabel, waardoor het kan worden aangepast aan toekomstige ontwikkelingen in de zorg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het duurzame en energiezuinige gebouw is ontworpen en ingericht volgens het concept van Healing environment: een omgeving waarin mensen zich prettig voelen. Dat heeft vooral te maken met het gebruik van veel (dag)licht en kleur, de logische indeling en de aandacht voor ontspanningsmogelijkheden.
In het nieuwe ziekenhuis zijn acute en planbare zorg van elkaar gescheiden. Daarnaast zijn specialismen die veel met elkaar te maken hebben, bij elkaar in de buurt gehuisvest. Zo is de zorg voor de patiënt beter georganiseerd.

Het Martini Ziekenhuis in Groningen is een algemeen opleidingsziekenhuis met een breed aanbod van medisch-specialistische zorg en een aantal topklinische functies zoals dialyse, neonatale Intensive Care en neurochirurgie. Verder heeft het ziekenhuis een gespecialiseerd brandwondencentrum. Het Martini Ziekenhuis maakt deel uit van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen en van de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen.