nieuws

15 apr 2008, 15:03

Koningin Beatrix naar Groningen voor opening groot windpark bij Eemshaven

Komende vrijdag 18 april komt Koning Beatrix naar Groningen in verband met de opening van het Growindpark in de Eemshaven. Het betreft een windpark van 21 maal een V90-3.0MW turbine. De openingshandeling zal door Koningin Beatrix worden uitgevoerd. Tevens zal ze gelijktijdig de nieuwe Beatrixhaven en een personen- en goederenterminal openen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bouw van het Growindpark is nog in volle gang. Op dit moment zijn er 17 turbines geïnstalleerd en naar verwachting is het gehele windpark in juni van dit jaar gerealiseerd. Het project is te bewonderen nabij de haven van Eemshaven in het noordelijkste puntje van de provincie Groningen.

Windenergie is een nieuwe, schone energiebron. Het is snel te implementeren en biedt de energie onafhankelijkheid, die door enkele van 's werelds grootste en snelst groeiende economieën gevraagd wordt. Daarom noemt Vestas windenergie 'Modern Energy'.


Met 23 procent marktaandeel is Vestas de wereldleider in het leveren van Modern Energy. Vestas heeft al meer dan 35.000 windturbines geïnstalleerd in 63 landen en op vijf continenten en zij installeert iedere 5 uur een nieuwe turbine. Vestas' turbines genereren meer dan 50 miljoen MWh per jaar of voldoende energie om miljoenen huishoudens te kunnen voorzien. In de afgelopen 25 jaar heeft Vestas de opbrengst van haar turbines 100-voudig vergroot en zij is nog steeds de effectiviteit van de turbines aan het verbeteren.

Op 18 april biedt Vestas de mogelijkheid aan geïnteresseerde bezoekers om de turbineonderdelen van dichtbij te bekijken. Zo wordt er onder andere een gondel en een blad gepresenteerd op het evenementterrein. Daarnaast verzorgt Vestas op desbetreffende dag een partypaviljoen, waar geïnteresseerden meer informatie kunnen vinden en onder het genot van een drankje contacten kunnen leggen met de aanwezige Vestas medewerkers. Op het gehele terrein zijn vele andere vormen van entertainment, die voor jong en oud de moeite waard zijn.