nieuws

25 mrt 2009, 09:09

Komt het Glazen Huis in Groningen? Vanmiddag de uitslag!

Rond vier uur vanmiddag wordt bekend of Groningen de stad is waar aankomende winter het Glazen Huis van 3FM wordt gebouwd. In totaal zijn er nog vijf steden in de race. Behalve Groningen zijn dat Tilburg, Enschede, Eindhoven en Rotterdam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een paar uur voordat in de Coen & Sander Show het verlossende woord gegeven wordt, stapt Annemieke Schollaardt, DJ bij 3FM, in de auto op weg naar de stad waar eind dit jaar het Glazen Huis komt te staan. Onderweg zal zij aanwijzingen geven over haar eindbestemming, zodat gaandeweg steeds meer duidelijk wordt over de plek waar het huis dit jaar komt te staan.

Het Glazen Huis stond in de voorgaande jaren drie keer in Utrecht, één keer in Den Haag en afgelopen jaar in Breda.

Als 3FM besluit voor Groningen te kiezen, kan de actie Serious Request sowieso al op behoorlijk wat steun van het Groningse bedrijfsleven rekenen. Zo heeft FC Groningen al toegezegd tijdens thuiswedstrijden met een collectebus rond te gaan en stelt Hotel de Doelen aan de Grote Markt zuidzijde drie weken hotelovernachting en ontbijt voor het productieteam ter beschikking.

Ook de provincie en gemeente Groningen stellen geld beschikbaar. Zij dragen beide bij aan een tegemoetkoming in de productiekosten. Het Groninger Museum stelt de recette van de Watershouse tentoonstelling, tijdens het Nederlandse Museumweekend, ter beschikking aan het goede doel.