nieuws

20 dec 2013, 11:11

Komende zondag: 1 minuut applaus en groot herdenkingsprogramma voor Martin Koeman

Gisteravond is al een minuut stilte in acht genomen voor Martin Koeman. Maar FC Groningen wil er komende zondag en maandag nog veel uitvoeriger aandacht aan schenken.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voorafgaand aan de aftrap om 14.30 uur zal zondagmiddag aan het publiek in Euroborg gevraagd worden een minuut lang te applaudisseren voor Martin Koeman, in plaats van een minuut stilte in acht te nemen, zoals gisteravond bij de bekerwedstrijd het geval was.

Jeugdopleiding


Langs de rand van het veld zullen zondagmiddag supporters met een vuurwerkfakkel staan opgesteld voor de tribunes. Op het veld zal de jeugdopleiding van FC Groningen sterk vertegenwoordigd zijn. Zij zullen zich in FC Groningen-outfit opstellen aan de rand van het strafschopgebied aan beide zijden van het veld. Martin Koeman wordt beschouwd als de ‘geestelijk vader’ van de jeugdopleiding van de club. De spelers zullen bij de competitiewedstrijd tegen NEC wederom rouwbanden dragen.

Familie Koeman


De familie Koeman zal zondagmiddag in Euroborg aanwezig zijn en plaatsnemen in een speciaal voor hen gereserveerde skybox. Bij het grote doek met de beeltenis van Martin Koeman in de Essent Lounge zal een speciale plek worden ingericht ter nagedachtenis aan de clubicoon.

Afscheid


Maandag zal er tussen 16.00 uur en 20.00 uur voor alle medewerkers van de club, supporters, vertegenwoordigers uit het betaalde voetbal, de media en andere belangstellenden gelegenheid zijn tot het nemen van afscheid. Martin Koeman zal in een kist opgebaard liggen in het restaurantgedeelte van de Essent Lounge in Euroborg. De familie zal zich in dat tijdsbestek ophouden in een andere ruimte in het stadion.

Naast het brengen van een laatste groet, kan een condoleanceregister worden getekend en/of een persoonlijke attentie worden achtergelaten. Bloemen of een ander aandenken kunnen neergelegd worden op de Koeman Tribune aan de zuidzijde van Euroborg. Het restaurantgedeelte kan namelijk aan de achterzijde worden verlaten, waarna men direct op de omloop van de Koeman Tribune is. De entree maandag is via de hoofdingang van het stadion.

Op de omloop van de Koeman Tribune zal maandag voor bezoekers van het afscheid van Martin Koeman een horecapuntverkooppunt geopend zijn.

Uitvaartdienst


Martin Koeman zal dinsdagmiddag worden gecremeerd. De familie heeft er voor gekozen de uitvaartdienst in besloten kring te houden. FC Groningen zal hierbij door een klein select gezelschap worden vertegenwoordigd.