nieuws

02 nov 2009, 20:08

KOMENDE ZATERDAG: PLANTSOENLOOP !

Na de 4 Mijl van Groningen misschien wel de mooiste hardlooptocht in Groningen. Een echte veldcross. Dat is al 51 jaar lang de Plantsoenloop. Komende zaterdag 7 november is er de 52ste editie van. Deze jaarlijks terugkerende loop trekt met name veel scholieren en gezinnen naar het Noorderplantsoen. Er zijn bijna achthonderd individuele inschrijvingen geregistreerd zonder de deelnemers van de vijftien Groninger scholen die zich gezamenlijk aanmelden. De organisatie hoopt het deelnemersaantal van 2008, zo’n veertienhonderd deelnemers, dit jaar te overtreffen. Nieuw dit jaar is de 2 km scholierenloop zonder chip, naast de afstanden 1 K Runaway, 4 en 8 km crossloop.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Plantsoenloop is een hardloopevenement voor het hele gezin. Iedereen kan deelnemen en daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud! Groby, de FC Groningen mascotte verricht om 13.00 uur het startschot voor de 1 K Runaway. Ook wordt een spectaculaire voetbalshow gegeven door Go Freestyle. Fantastische voetbaltrucs worden gedemonstreerd door Melvin Koenraad, die ook te zien was op de open dag van FC Groningen.
Voor kinderen tot en met acht jaar die deelnemen aan de 1K Runaway wordt om 12.30 uur een gezamenlijke warming up gehouden.
Deelnemers aan de 1K Runaway kunnen een persoonlijk diploma downloaden via www.1KRunaway.nl.

De 2 km scholierenloop start om 14.30 uur, gevolgd om 15.00 uur door de Runnersworld 4 km en als laatste de start van de 8 km om 15.45 uur.

Inschrijven kan via www.plantsoenloop.nl tot dinsdag 3 november 18.00 uur. De kosten zijn € 9,- inclusief chip. Met eigen chip € 7,50. Voor scholen geldt een tarief van € 3,50. Ook op de dag zelf is inschrijven mogelijk. De na-inschrijving voor de Runnersworld 4 km prestatieloop en de 8 km wedstrijdloop kost € 10,- inclusief chip en vindt plaats bij de Nassauschool. Met eigen chip € 8,50.
Alle startpakketten (startnummer & chip) kunnen afgehaald worden op zaterdag 7 november vanaf 11.30 uur bij de Nassauschool.

Kijk voor meer informatie op: www.plantsoenloop.nl