nieuws

04 jun 2009, 08:08

Kogel door de kerk: gemeenteraad stemt in met Forum en Oostwand

De Groninger gemeenteraad heeft woensdagavond tijdens een commissievergadering bijna unaniem ingestemd met de plannen voor de nieuwe Oostwand en het Groninger Forum. De PvdA had een dag eerder al besloten in te stemmen met de plannen. Ook de SP, die eerder nog kritisch was, stemde in. Na een discussie van een halfuur was het besluit genomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het Groninger Forum gaan de Groninger Archieven huizen, evenals de Openbare Bibliotheek, bioscoop Images en een deel van de collectie van het Groninger Museum. Het Forum wordt onder meer gefinancierd door de gemeente met veertig miljoen. Het overige benodigde geld moet komen uit het compensatiepotje van de Zuiderzeelijn (35 miljoen), subsidiegeld uit Brussel (tien miljoen) en onder meer de winst uit de parkeergarage die onder het Forum wordt gebouwd (85 miljoen).

Of de tram definitief gaat rijden, hangt nog af van de kosten, die in januari of februari duidelijk zijn. De route die de tram moet gaan rijden, wordt op 17 juni vastgesteld. Als alles doorgaat, kan in 2011 met de aanleg worden gestart. De tram zou dan in 2014 gaan rijden.