nieuws

18 feb 2011, 10:10

Koen van de Laak jaar langer bij FC Groningen

FC Groningen en Koen van de Laak hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis. De 28-jarige middenvelder/aanvaller blijft ook na dit seizoen spelen voor de Trots van het Noorden. Van Laak had in Euroborg een aflopend contract. Dit wordt met één jaar verlengd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Koen van de Laak revalideert momenteel van een zware knieblessure, die hij begin december opliep in de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Hoewel over de toekomst van Van de Laak op dat moment nog geen beslissing was genomen, gaf FC Groningen direct aan rekening te zullen houden met de omstandigheden. Manager technische zaken Henk Veldmate: “Zijn blessure was voor de club een aderlating binnen de selectie en voor Koen zelf uitermate vervelend vanwege het moment. De toekomst was echter het zwaarste dat telde en daarom zijn wij met Koen in gesprek gegaan over contractverlenging en daar zijn we naar tevredenheid met elkaar uit gekomen.”

Veldmate geeft aan dat in de doorgaans als harde wereld bekend staande voetballerij er weldegelijk ook ruimte is voor het sociale aspect.

 “Wij vinden dat Koen op basis van zijn verdienste voor de club in de afgelopen jaren een nieuw contract verdient. Koen heeft zich vanaf dag één dat hij voor FC Groningen koos voor meer dan de volle honderd procent ingezet voor de club, is aanvoerder geweest van de ploeg en heeft zowel binnen als buiten het veld nooit verzaakt. Hiervoor willen we hem belonen en waarderen. Koen heeft er niets aan kunnen doen dat hij een zware blessure heeft opgelopen. Hij kan nu in alle rust werken aan zijn revalidatie, zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over zijn contract.”