nieuws

29 aug 2002, 00:12

KNVB praat met FC Groningen over uitvakken

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond KNVB gaat op korte termijn in overleg met FC Groningen, FC Utrecht, Heerenveen en Vitesse praten over het uitblijven van de vereiste capaciteit in de vakken voor supporters van bezoekende clubs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er bestaat met name bij de SOVS, de overkoepelende supportersvereniging, onvrede over het gebrek aan capaciteit bij die clubs voor de fans van de bezoekende clubs.
Burgemeester Stekelenburg van Tilburg, belast met voetbalvandalisme binnen het korpsbeheerdersberaad, heeft de KNVB verzocht haast te maken met die problematiek. Ontevreden supporters hebben al aangegeven op 7 september acties te voeren over het feit dat bepaalde clubs te weinig ruimte bieden aan fans van uitspelende clubs.
,,Neem die irritatie weg'', hield Stekelenburg de KNVB voor. De bond sprak maandagavond met de SOVS over de gerezen problemen. ,,We gaan proberen die problemen zo snel mogelijk op te lossen'', zei Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB. De bond heeft voor dit seizoen strenge richtlijnen opgesteld voor de capaciteit van de uitvakken in de stadions. Blijft een club in gebreke dan kunnen er sancties worden opgelegd.