nieuws

01 jul 2009, 15:03

Knal UWV Groningen door scheur emulsielaag

De harde knal die maandagochtend werd gehoord bij het kantoor van de UWV in Groningen, is veroorzaakt door een scheur in de emulsielaag op een van de betonnen vloeren. Dat meldde een woordvoerster van het UWV woensdag. Als gevolg van de luide knal is het kantoor, waar op dat moment negentig mensen aan het werk waren, twee uur ontruimd geweest.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de zegsvrouw zijn bij de bouw twaalf jaar geleden de vloeren afgewerkt met een emulsielaag om een glad oppervlak te creëren. In deze extra laag op de vloer tussen de derde en vierde verdieping is maandag, door werking van het beton, een scheur ontstaan, zo heeft een constructeur woensdag vastgesteld.

De kans dat er zich nog een keer een knal voordoet, is niet uitgesloten. Het UWV benadrukt dat er geen gevaar voor de medewerkers is geweest. Nu duidelijk is wat de oorzaak was van de knal is de rust onder het personeel weergekeerd, zegt de woordvoerster. ,,Alle ongerustheid is nu weggenomen.”

Hulpdiensten rukten maandag massaal uit nadat medewerkers rond tien uur ‘s ochtends een schok voelden, gevolgd door een knal. Uit voorzorg werden direct alle negentig personeelsleden geëvacueerd. Tegen twaalf uur werd het gebouw weer veilig verklaard en konden de personeelsleden hun werk hervatten.