nieuws

26 feb 2014, 03:03

Klopjacht in Groningen op gevaarlijk duo ‘Bonny en Clyde’

Klopjacht in Groningen op gevaarlijk duo ‘Bonny en Clyde’

De politie is dinsdagavond en de nacht daarna op zoek gegaan naar het voortvluchtige duo Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan. Onder andere in Winschoten werd door een arrestatieteam gezocht naar het duo, dat al gekscherend 'Bonny en Clyde' wordt genoemd. ,,We hebben tips gekregen waardoor we aanleiding hadden om daar te kijken'', liet een politiewoordvoerder dinsdagavond weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Even na middernacht vertrok het arrestatieteam uit Winschoten. De politie trok daarna westwaarts, in de richting van de provinciehoofdstad Groningen. Van het arrestatieteam is daarna tot zeker drie uur ’s nachts niets meer vernomen. Op Twitter gingen geruchten dat het duo wel eens naar Harkema zou kunnen gaan, omdat Van der Ploeg daar vandaan komt.

Eerder op de dag was er een grote zoekactie in Gronau, net over de grens bij Enschede. Die leverde niets op. ,,Die twee mensen zijn mobiel. Ze zijn ook al eens in Noord-Brabant geweest. Als er dan tips komen uit andere gebieden, zeg je niet: dat past niet in ons straatje, daar doen we niets mee'', aldus de politiewoordvoerder.

De politie zoekt al 2 weken naar Van der Ploeg en Bircan. Vooral de man zou erg snel naar zijn vuurwapen grijpen. In Meppel zouden de twee op 10 februari een vrouw hebben overvallen en meegenomen. Een week later zouden ze een woning in het Brabantse Lage Mierde hebben overvallen. Maandag schoot Van der Ploeg een man neer die ze betrapten tijdens een inbraak op een camping in Enschede. Die avond gijzelden ze ook een gezin. De man werd in zijn eigen auto meegenomen en net over de grens vrijgelaten.