nieuws

24 jul 2002, 00:12

KLM Flight Academy Eelde zoekt aspirant piloten

De KLM Flight Academy in Eelde is desperaat op zoek naar tweehonderd jongeren die een opleiding tot piloot willen volgen. Directeur Anton Schmidt van de vliegschool verwacht dat vliegmaatschappijen binnen nu en twee jaar zullen staan te springen om nieuwe vliegeniers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na de dip sinds 11 september vorig jaar is de hemel boven de luchtvaartwereld aan het opklaren. Zo heeft KLM tien nieuwe Boeings 777 besteld, die binnen drie jaar de vloot van Hollands grootste luchtvaartmaatschappij zullen aansterken. Daar zijn piloten voor nodig en bovendien zullen huidige vliegers moeten worden bijgeschoold. Tijdens die bijscholing zijn plaatsvervangers nodig.
Ook komen er steeds meer nieuwe, meestal low budget, vliegmaatschappijen bij. Bovendien gaat rond 2004 een aanzienlijk deel van de huidige generatie vliegers met pensioen. De opleiding tot beroepspiloot duurt twee jaar. Maar in verband met het beperkte lesmateriaal wil Schmidt zo snel mogelijk beginnen met de opleiding van de nieuwe generatie piloten.