nieuws

30 nov 2011, 10:10

Klassieke muziek en wijn proeven in Der Aa Kerk

Drie ensembles, Nederlands Kamerkoor, Combattimento Consort Amsterdam en Nederlands Blazers Ensemble, starten dit seizoen in de Der Aa-Kerk een concertserie met een rijk palet aan klanken en smaken: Proefkamermuziek in Groningen. Wat deze concertserie speciaal maakt is dat de concerten worden gecombineerd met een wijnproeverij na afloop. Tijdens deze wijnproeverij krijgt het publiek de kans om na te praten met de musici.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De wijn die wordt geschonken, is ook online verkrijgbaar. Een deel van het aankoopbedrag komt ten goede komt aan de ensembles. Een uniek initiatief waarmee cultuur rechtstreeks gesteund wordt.

De serie wordt donderdag 8 december geopend door het Nederlands Kamerkoor, dat onder leiding van de flamboyante Bourgondiër Paul Van Nevel op zoek gaat naar het ongehoorde in Opzienbarende middeleeuwen. Controversiële teksten, spannende samenklanken en virtuoze ritmes die je steeds weer op het verkeerde been zetten deden de luisteraars in de 12de eeuw op het puntje van hun stoel zitten, maar ons 21e-eeuwers zeker ook.

Het Combattimento Consort Amsterdam is in de Der Aa-kerk tweemaal te horen, eerst met Bas in de hoofdrol, waarin de contrabas als solo-instrument de aandacht krijgt die hij verdient; en dan met Einzelgängers, waar viool en fluit solo kunnen schitteren maar ook hun grote kracht als ensemble-instrument laten horen.

Het Nederlands Blazers Ensemble is van de partij met Post van Mozart, een programma met een vleug muziektheater rond de prachtige Serenade voor blazers in Bes K 361 ofwel de Gran Partita, een van de grootste troeven uit het repertoire van het NBE.

Data en uitvoerenden


8 december 2011, 20.15 uur Nederlands Kamerkoor met Opzienbarende middeleeuwen